Tačiau neaišku ar įsilaužėliai, suplanavę ataką, gyvena Kinijoje.

“Microsoft” netgi nepatvirtino, kad QAZ “kirminas” buvo įsilaužimo į vidinį bendrovės tinklą, kurį dabar tiria FTB specialistai, priežastimi. Tačiau praėjusį mėnesį išplatintame pranešime bendrovė “LogiKeep”, konsultuojanti saugumo klausimais, pareiškė, kad QAZ virusas buvo susisiekęs su viena iš elektroninio pašto dėžučių, registruotų Kinijos sostinėje Pekine.

Bendrovės “LogiKeep”, kurią įkūrė du buvę laivyno žvalgybos karininkai, atstovas spaudai sakė, kad IP adresas, kuriuo kreipėsi “kirminas”, priklauso vienam iš keturių didžiausių Kinijos interneto paslaugų teikėjų “Chinanet”.

“Symantec” antivirusų tyrimo skyriaus darbuotojas Motoaki Yamamura patvirtino, kad pirmą sykį pastebėtas 2000 metų liepos mėnesį QAZ virusas buvo susisiekęs su elektroninio pašto dėžute Kinijoje. Pasak jo, šis “kirminas” buvo specialiai sukurtas slaptažodžių vagystėms ir jų persiuntimui minėtu elektroninio pašto adresu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją