“Globalstar” konsultacijoms skolų restruktūrizacijos klausimais pasamdė verslovę “Blackstone”.

Skolų nemokėjimas – vienas geriausiai bendrovės situaciją apibūdinančių faktorių. Kaip ir ankstesniais atvejais su jau bankrutavusiomis bendrovėmis ICO ir “Iridium”, “Globastar” teikiamų paslaugų tobulinimui trukdo tolydžio augančios investuotojų abejonės palydovinio ryšio konkurencingumo galimybėmis, kadangi paskutiniuoju metu antžemis ryšys pademonstravo sparčias vystymosi galimybes, tame tarpe ir plečiant “roaming” paslaugą. Būtent ši paslauga ir turėjo pritraukti daugiau “Globalstar” vartotojų.

Šiuo metu bendrovės siūlomomis paslaugomis naudojasi tik 31200 klientų. Nors stambieji investuotojai “Loral” ir “Qualcomm” pasiruošę palaukti pinigų išmokėjimo ir teigiamai atsiliepė apie “Globalstar” plėtimosi galimybes, likusios bendrovės gali paduoti “Globalstar” į teismą, reikalaudamos pripažinti jos bankrotą. Žinia apie laikiną skolų nemokėjimą sumažino“Globalstar” akcijų kainas rinkoje 47 procentais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją