ES grupei vadovauja Vokietijos duomenų apsaugos komisaras Peteris Scharras. Grupė ruošia pranešimą, ar internetinių „Google“, „Yahoo“, „Microsoft“ ir kitų kompanijų paieškos variklių asmeninių duomenų apsauga atitinka Europos Sąjungos privatumo įstatymus.

P. Scharras, kalbėdamas apie duomenų apsaugą internete, Europos Parlamentui sakė, jog tada, kai kas nors yra atpažįstamas pagal IP – internetinis protokolas – adresą, „tai turėtų būti laikoma asmeniniais duomenimis“.

Jo požiūris skiriasi nuo „Google“, kuri tvirtina, jog IP adresas tiktai nurodo kompiuterio vietą, o ne tam tikrą vartotoją. Tai tiesa, tačiau čia nesiskaitoma su tuo, kad dauguma žmonių nuolatos naudoja tą patį kompiuterį ir tą patį IP adresą.

Kompanija „Google“ pernai metais buvo pirmoji, sumažinusi paieškos informacijos saugojimą iki 18 mėnesių. Ji taip pat sumažino slapukų (angl. cookies) – jie renka informaciją apie tai, kaip žmonės naudojasi internetu – saugojimą nuo 30 metų iki dviejų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją