„Microsoft“ produktų stebėtojas Viral Tapara teigia, jog „Office 2003 SP3“ senų formatų palaikymą blokuoja saugumo sumetimais: „Kai kurie senesni formatai, įskaitant ir „Microsoft“ produktus, yra nesaugūs ir programišiai gali pasinaudoti juose esančiomis spragomis piktybinių kodų paleidimui. Sprendimas blokuoti šiuos formatus yra tik bandymas apsaugoti jūsų kompiuterius“.

SP3 atnaujinimas buvo išleistas praeitų metų rugsėjį ir netrukus kompanijos svetainę užplūdo klausimai dėl neatidaromų failų.

Tarp blokuojamų failų yra senesni nei „Microsoft Word 97“, „Excel 97“ ir „PowerPoint 97“ formatai, taip pat labai seni „Lotus 1-2-3“, „Quattro Pro“ bei „Corel Draw“ formatai. Pasak „Microsoft“, SP3 blokuoja 24 „Word 2003“ palaikomus formatus, įskaitant „Office 2004“, skirto „Mac“ kompiuteriams, teksto apdorojimo formatą, kurį galima rasti „Microsoft“ programų rinkinyje operacinei sistemai „Mac OS X“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją