AOL iki 2008-ųjų vasario 1 dienos dar teiks saugumo spragų pataisas naujausiai naršyklės versijai, tačiau po šios datos aktyviai nebepalaikys nei vienos iš naršyklės versijų. Svetainė Netscape.com toliau liks bendro naudojimo portalu.

„Netscape“ buvo plačiajai publikai skirta naršyklė ir praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje padėjo populiarinti internetą, tačiau vėliau pozicijas užleido kompanijos „Microsoft“ naršyklei „Internet Explorer“ ir „Mozilla“ kūriniui „Firefox“. Ta pati „Firefox“ yra kilusi iš „Netscape“ programinės įrangos, kuri buvo parašyta atviro kodo sistema. „Mozilla Foundation“ su AOL palaikymu įkurta 2003 m. ir išleido kelias „Firefox“ versijas. Tuo tarpu AOL ant tos pačios platformos toliau kūrė „Netscape“.

Iki gruodžio mėnesio „Netscape“ turėjo tik 0,6 proc. rinkos tarp visų internetinių naršyklių. Čia su 77 proc. dominuoja „Internet Explorer“. „Firefox“ rinkos dalis auga, tačiau ir ji užima kiek daugiau nei 16 proc. rinkos.

Nežiūrint kūrimo nutraukimo, vartotojai iš archyvo galės parsisiųsti senas „Netscape“ versijas, tačiau jų AOL neberems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją