Craigo Bartho, šios bendrovės technologijų direktoriaus nuomone, tai lems tų informacinių technologijų profesionalų, kurie svarsto apie perėjimą nuo „Windows XP“ prie „Windows Vista“, apsisprendimą, ir, be abejo, ne „Vistos“ naudai.

Tai gana netikėtas rezultatas, ypač turėsiantis nuliūdinti „Microsoft“. Ji jau paskelbė, kad kol kas anksti daryti išvadas, nes šie atnaujinimai bus išleisti tik kitais metais.

„Devil Mountain Software Inc.“ taip pat nustatė, kad atliekant daugelį įprastų stalinio kompiuterio užduočių, „Windows Vista“ veikia 50–100 proc. lėčiau negu dabartinė „Windows XP“ versija su įdiegtu antru atnaujinimų paketu (Service pack 2, arba SP2). Jų gauti rezultatai rodo, kad „Vista“ SP1, numatytas išleisti 2008 m. pirmąjį ketvirtį, praktiškai nepadidina šios operacinės sistemos darbo greičio, o kitas „Windows XP“ atnaujinimų paketas SP3, kuris turėtų pasirodyti pirmą kitų metų pusmetį, pagerina sistemos darbą 10 proc.

Michaelas Cherry'is, „Microsoft“ tyrimų grupės analitikas, mano, kad net jei „Microsoft“ nepavyks padidinti „Vista“ darbo greičio, vartotojai vis vien rinksis šią operacinę sistemą – ypač jeigu jiems bus priimtina nedidelis greičio praradimas dėl bendro sistemos stabilumo.

Bet ar „Vista“ tikrai bus stabilesnė negu „XP“, parodys tik jos pirmasis atnaujinimų paketas, kuris, kaip žada „Microsoft“, turi pasirodyti pirmą 2008 m. ketvirtį.