"Alnos" pajamos iš IT paslaugų per pirmus šešis šių metų mėnesius siekė 3,327 mln. eurų (11,487 mln. litų) ir buvo 4 proc. mažesnės nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. "Alnos" pajamos iš IT paslaugų sudarė 33 proc. visų bendrovės pajamų.

"Prime Investment" teigimu, "Alnos" pajamų iš paslaugų augimą skatins šių metų viduryje pasirašyta sutartis su JAV bendrove "Bentley Systems" dėl "Alnos" sukurtų produktų platinimo užsienyje.

"Alna" anksčiau skelbė, kad šiemet pagal ketverių metų sutartį bus gauta apie 1 mln. litų pajamų, o vėliau jos turėtų išaugti iki maždaug 4 mln. litų per metus.

"Prime Invest" analitikų teigimu, IT paslaugų segmentas buvo vienas iš pagrindinių Baltijos šalių IT bendrovių augimo šaltinių. Per pirmus šešis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, Baltijos šalių bendrovių pajamos iš IT paslaugų išaugo vidutiniškai 36 procentais.

Pagal pajamas iš IT paslaugų tarp Lietuvos bendrovių antrąją vietą užėmė bendrovė "Informacinės technologijos". Per šešis mėnesius ši bendrovė iš IT paslaugų gavo 2,532 mln. eurų (8,742 mln. litų) pajamų, arba 44 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. "Informacinių technologijų" pajamos iš IT paslaugų sudarė 67 proc. visų pajamų.

Didžiąją dalį pajamų "Informacinės technologijos" gauna teikdamos "Oracle" duomenų bazėmis paremtus sprendimus.

Lietuvos informacijos technologijų bendrovės "Blue Bridge" pajamos iš IT paslaugų šių metų sausį-birželį siekė 971 tūkst. eurų (3,353 mln. litų), arba 37 proc. daugiau nei tuo pačiu 2001 metų laikotarpiu. Bendrovės pajamos iš IT paslaugų sudarė 12 proc. visų "Blue Bridge" pajamų.

"Sintagmos" grupės pajamos iš IT paslaugų per šešis šių metų mėnesius siekė 782 tūkst. eurų (2,7 mln. litų) ir buvo 32 proc. didesnės nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Tuo tarpu Estijos informacijos technologijų bendrovių grupės "Microlink" pirmojo pusmečio IT paslaugų pajamos siekė 9,3 mln. eurų (32,111 mln. litų) ir buvo 62 proc. didesnės nei 2001 metų sausio-birželio. "Microlink" pajamos iš IT paslaugų sudarė 31 proc. visų įmonės pajamų.

Latvijos bendrovės "Dati Group" pajamos iš IT paslaugų pirmąjį šių metų pusmetį siekė 7,047 mln. eurų (24,332 mln. litų). Bendrovė nepateikė duomenų, koks šis rodiklis buvo tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Tiesa, "Prime Investment" pažymi, jog tiek "Microlink", tiek "Dati Group" pajamas iš IT paslaugų pateikė tik apytiksliai.

Pajamos iš IT paslaugų apima programinės įrangos kūrimo ir plėtros, programavimo, sistemų priežiūros ir integravimo, mokymo bei konsultavimo bei pačios bendrovės sukurtos programinės įrangos pardavimo pajamas. Šios pajamos neapima kompiuterinės įrangos, perparduotos programinės įrangos, biuro įrangos ar kitų produktų.

Į "Prime Investment" sudaromą sąrašą taip pat neįtraukti tarptautiniai programinės įrangos gamintojai, veikiantys Baltijos šalyse.