Tačiau konkurentai pažymėjo, jog „Microsoft“ veiksmai simbolizuoja ankstesniu laikotarpiu vykdytą politiką, dėl kuriuos ir iškelta monopolijos byla.

Įvairūs gamintojai siekia, kad „Microsoft“ atskleistų „komunikacijos protokolus“, kurie naudojami perduodant informaciją iš vienos „Microsoft“ programos į kitas, taip pat ir sukurtas kitų bendrovių. Nagrinėjant monopolijos bylą, „Microsoft“ buvo apkaltinta šios informacijos slėpimu siekiant įgyti pranašumą prieš kitus gamintojus.

Nuosprendyje numatyta, kad „Microsoft“ gali pareikalauti mokesčio už minėtų protokolų naudojimą, tačiau jų pateikimo sąlygos privalo būti realios ir nepažeidžiančios kitų gamintojų teisių.

Bendrovės, norinčios peržiūrėti licencijavimo sąlygas ir informaciją apie apmokestinimą, turi pasinaudoti „Microsoft Passport“ identifikavimo sistema, o tada užsisakyti ir užpildyti dvi sutartis, viena kurių yra pasižadėjimas neatskleisti pateiktos informacijos.

Operacijų sistemos „Linux“ distribuciją gaminanti bendrovė „Red Hat“ pareiškė, jog ši procesas yra nesąmoningas. Kadangi „Microsoft“ reikalaus sumokėti milžiniškus mokesčius už „komunikacijų protokolus“, bet kokia atvirojo kodo programinę įrangą gaminanti kompanija nesugebės jų panaudoti.

„Red Hat“ atstovo spaudai teigimu, „Microsoft“ nesiima jokių veiksmų, kad suvienodinti visų žaidėjų rinkoje sąlygas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją