LED technologija leidžia gaminti plonesnius ekranus, nes ekrano apšvietimui naudojami diodai užima mažiau vietos. Kitas didelis privalumas – LED ekranai vartoja mažiau elektros energijos, tai reiškia, kad nešiojamieji kompiuteriai gali ilgiau veikti neįjungti į elektros tinklą.

Be to, diodinis šviesos šaltinis leidžia pasiekti didesnį vaizdo kontrastingumą ir išgauti daugiau atspalvių.

„e DIENA“ išbandė „HP Compaq 2510p“ modelį. Tai ypač mobiliam naudojimui skirtas kompiuteris su 12,1 colio įstrižainės ekranu, sveriantis apie 1,3 kg ir prikimštas įvairių papildomų funkcijų, tokių kaip automatinis ekrano šviesumo nustatymas atsižvelgiant į aplinkos šviesumą, disko apsauga nuo smūgių ir kt.

Tiesa, šitoks patogumas kainuoja nepigiai – nuo 6300 iki 7300 litų.

Daugiausia dėmesio kreipėme į baterijos veikimo trukmę, nes ekrano ryškumą ir kontrastingumą įvertinti sunku. Kompiuteris, kurį išbandėme, buvo sukomplektuotas su padidintos talpos 6 elementų baterija.

Naudojant standartinį „Windows Vista Business“ energijos vartojimo valdymo režimą „Power saver“, viso bandymo metu naršant internetą per belaidį „Wi-Fi“ interneto ryšį ir naudojantis keliomis programomis (tekstų redagavimo, interneto naršyklės, elektroninio pašto, skubiųjų žinučių programa), visiškai įkrauta baterija veikė beveik pusšeštos valandos (5 val. 21 min.), iki pasiekė kritinį 1 proc. įkrovos lygį. Tiesa, prie kompiuterio nebuvo prijungti jokie išoriniai įrenginiai per USB ar kitas jungtis.

Remiantis HP duomenimis, LED technologijos ekranai yra plonesni 2 mm, suvartoja iki 25 proc. mažiau energijos nei įprasti LCD ir leidžia 10 proc. pailginti baterijos veikimo trukmę. Naudojant didžiausios talpos 9 elementų bateriją veikimo laikas pailgėja 90 min.