Konsultantų bendrovės, kurią už 3,5 mlrd.dolerių (12,25 mlrd.Lt) įsigijo „IBM Global Services“, atstovai teigia, kad yra tik vienas būdas sumažinti bendrovių kaštus ir susidoroti su didėjančia konkurencija bei ekonominiu nuosmukiu.

„PwC Consulting“ pasaulinės strategijos konsultacijų partneris Simonas Streetas sako, kad 1/3 koeficientas gali būti sėkmingai taikomas ir IT padaliniams.

„Akivaizdu, kad dauguma Didžiosios Britanijos organizacijų administracijos yra pernelyg išpūstos ir vadovybės skaičių tikrai galima sumažinti trečdaliu“ – sako jis. „Tai tinka ir IT funkcijai. Per didelis vadybininkų skaičius apsunkina verslą“.

Kaštus galima mažinti įvairiai: atleisti dalį darbuotojų, atiduoti IT funkciją išoriniam paslaugos teikėjui, sako S.Streetas. Tačiau jis pastebi, kad įmonės nenoriai atiduoda stambius funkcinius padalinius į svetimas rankas.

„Pasamdžius kitą bendrovę tam tikrai įmonės funkcijai atlikti kaštai per dvejus metus paprastai sumažėja penktadaliu, tačiau tai, kas atrodo gerai popieriuje, ne visada pasiteisina realybėje. Tai tikrai nėra idealus sprendimas, bet kaštai šiek tiek sumažėja“, – sako jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją