Kartu su „Philips“ kompaktinį diską kūrė kompanija „Sony“ ir netrukus jis tapo pagrindiniu informacijos saugojimo formatu tarp kompiuterio vartotojų.

Pirmą muzikinį kompaktinį diską įrašė grupė „Abba“.

Pietas Krameris, kuris buvo „Philips“ optinės grupės nariu, teigė: „Kai „Philips“ disko vystyme pradėjo bendradarbiauti su „Sony“, mūsų tikslas buvo užkariauti pasaulį. Mes atvirai stengėmės susitarti dėl naujojo standarto. Kompanijai tai buvo naujovė, kuri visiškai atsipirko“.

Abi kompanijos bendradarbiavimą pradėjo 1979 m. ir norėjo sukurti diską, kuriame būtų galima sutalpinti valandą muzikos. Kompaktinės plokštelės talpa buvo padidinti iki 74 minučių.

Pirmieji diskai prekyboje pasirodė 1982 metų lapkritį ir juose daugiausia buvo klasikinė muzika. Buvo manoma, kad klasikinės muzikos gerbėjai buvo turtingesni ir todėl būtų leidę sau mokėti pakankamai didelę kainą už tokio formato muzikinį įrašą ir įsigyti brangius kompaktinių diskų grotuvus.

Pirmieji grotuvų modeliai kainavo apie 2 tūkst. Olandijos guldenų, kas šiuo metu, įskaitant infliaciją, prilygtų tūkstančiui svarų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją