Vasarą vartojimas išauga tose šalyse, į kurias lietuviai važiuoja atostogauti. Iš Graikijos lietuviai gegužę skambina 12 kartų daugiau nei sausį. Iš Turkijos 6 kartus daugiau, iš Slovakijos – 7.

Naudojantis „Bitės“ arba „Tele2“ mobiliuoju ryšiu roamingo paslauga jau būna aktyvuota. Todėl eiti į klientų aptarnavimo salonus sudaryti sutarčių ir mokėti pinigus už šią paslaugą nereikia. „Omnitel“ klientams reikėtų paskambinti į klientų aptarnavimo saloną ir paslaugą užsisakyti.

Roamingo paslauga negali naudotis „Omnitel“ ir „Bitės“ išankstinio apmokėjimo kortelių turėtojai.

Tokią paslaugą teikiama tik „Tele2“ tinklo „Pildyk“ vartotojams. Tačiau šie prieš išvykdami į užsienį turi pakankamai pasipildyti sąskaitą, nes svetimoje šalyje tai padaryti bus sudėtinga.

„Tele2“ atstovas spaudai Andrius Ramanauskas teigė, kad anksčiau tarptinklinio ryšio paslauga nebuvo teikiama. Todėl „Tele2“ klientai, sutartis sudarę seniau, turėtų pasidomėti, ar jiems paslauga yra įjungta.

Vasarą didėjantis naudojimasis tarptinklinio ryšio paslaugomis masina mobiliojo ryšio operatorius vilioti klientus nuolaidomis.

Pavyzdžiui, „Omnitel“ lietuvių itin pamėgtose šalyse - Turkijoje, Ispanijoje, Italijoje ir Kipre, įeinantys skambučiai kainuoja tik 0,79 lito.

"Omnitel" rinkodaros direktorius Giedrius Makauskas teigė, kad palankūs tarifai yra siūlomi ir kitose šalyse.

Naudojantis tarptinklinio ryšio paslauga lietuviai gali būti pasiekiami apie 100 pasaulio šalių.

Tačiau atostogaujantys jūroje toliau nuo kranto išorinį pasaulį gali pamiršti – paslauga neveiks.

Nors jūra signalas sklinda geriau nei palei žemę, toliau nei 20-30 kilometrų nuo kranto GSM ryšys gali būti netiekiamas.

Ryšio signalus siunčia bazinės stotys. Stovėdamos ant žemės, jos bangas perduoda iki 15 kilometrų spinduliu.

„Jūroje pakrantėje plaukiojančios privačios jachtos turės ryšį. Išplaukus į atvirą jūrą, ryšys nutrūks. Jūroje dažniausiai yra naudojamasi kitomis ryšio priemonėmis,“,- teigė D.Montvila.