Šiuo metu "Skambiuteriu" galima skambinti į fiksuotą ar mobilųjį telefoną 25 užsienio šalyse. Viena minutė pokalbio su užsieniu vidutiniškai kainuoja apie 1 Lt, priklausomai nuo šalies, į kurią skambinama. Skambučiams į kitus Lietuvos miestus taikomas mokėjimo už "Lietuvos telekomo" tarpmiestinio ryšio paslaugą tarifas.

Trečiadienį Vilniuje interneto kavinėje pristatydama naują paslaugą, "Voicecom" rinkodaros direktorė Rima Aleksandravičienė teigė, kad tai vienas paprasčiausių ir pigiausių būdų Lietuvoje skambinti į užsienio šalis. Atsižvelgdama į vartotojų poreikius, "Voicecom" planuoja plėsti šalių, į kurias galima skambinti "Skambiuteriu", sąrašą. Pirmosios dvidešimt penkios parinktos pagal turimą statistiką, kur daugiausia skambina Lietuvos žmonės.

"Skambiuterio" paslaugos vartotojams kol kas nepasiekiami šalies mobiliojo ryšio kompanijų abonentai. "Mums dar nepavyko susitarti dėl atsiskaitymo", - trumpai paaiškino R.Aleksandravičienė.

Jos teigimu, "Skambiuterio" paslauga skirta pirmiausia tiems asmenims, kurie jau turi internetą, bet neturi fiksuoto telefono ryšio ir todėl negali skambinti į užsienį ar į kitus miestus Lietuvoje.

"Skambiuteris" yra pirmoji Lietuvoje interneto telefonijos paslauga, kuri apima ne tik balso perdavimo paslaugas, bet ir atsiskaitymą už jas internetu. "Vartotojai gali neišeidami iš namų ar biuro užsisakyti, sumokėti ir naudotis šia paslauga", - teigia UAB "Voicecom" generalinis direktorius Haris Suokas (Harri Suokko).

Kol kas dėl tokio apmokėjimo susitarta tik su "Hansa-LTB" banku, todėl dabar "Skambiuteris" prieinamas tik turintiems šiame banke sąskaitą ir besinaudojantiems interneto paslauga "hanza.net". Anot H. Suoko (H.Suokko), šiuo metu dėl tokių galimybių vyksta derybos ir su kitais šalies bankais. Su "Hansa-LTB" pavyko greičiausiai susitarti ir suderinti apmokėjimo už paslaugą tvarką.

Jeigu pokalbio metu baigiasi iš anksto kliento sumokėta suma, ryšys iškart nutrūksta. Iš anksto privalu sumokėti bent už vieną minutę pokalbio su ta šalimi, kur ketinama skambinti.

Pirmieji 100 šios paslaugos vartotojų, už pokalbius į "Voicecom" sąskaitą pervedę bent 1 litą, gaus 10 litų vertės nemokamų skambučių.

"Voicecom" atstovai pažymi, kad iš kompiuterio į užsienį "Skambiuteriu" norintiems skambinti vartotojams nereikia pirkti jokios papildomos įrangos - užtenka turėti "MS Windows 9x/NT" ar naujesnę operacinę sistemą su "MS Internet Explorer 4.0" ar naujesne interneto naršykle ir užsiregistruoti "Voicecom" paslaugos svetainėje.

Tokių kaip "Skambiuterio" ryšio galimybių jau siūlo užsienio kompanijos. "Voicecom" atstovų teigimu, jų paslauga Lietuvos vartotojams garantuoja geresnę pokalbių kokybę.

R.Aleksandravičienė sakė, kad "Skambiuterio" pavadinimą sugalvojo vienas "Lietuvos telekomo" informacinių technologijų darbuotojas.