"Philips“ priėmė iššūkį ir nusprendė pasiūlyti drąsų išsigelbėjimą – intymių vietų skustuvą vyrams "Philips Norelco Bodygroom“. Pernai pradėta reklaminė kampanija internete
padidino "Philips“ dukterinės kompanijos "Norelco“ pardavimus ir tapo viena karščiausių pasaulio interneto reklamos sėkmės istorijų.

Jau per pirmąsias 3 savaites - 900 tūkst. apsilankymų su vidutiniškai 6 min. naršymo trukme. Kas rodoma svetainėje? Kaip "Philips“ pavyko parduoti intymių vietų skustuvą vyrams? Produktą, apie kurį bijoma net kalbėti.





Pagrindinis variklis – humoras

"Philips“ sprendimas – "kai vyrams sunku kalbėti, jie kalba su humoru“. Atsidarius svetainę, pasirodo „jaukus“ vyrukas (švarus, atsipalaidavęs, apsigaubęs minkštutėliu chalatu) ir iškart pradeda ramiai pasakoti apie vyrų plaukų šalinimo problemą.

Kelia šypseną. Jauti, kad reklaminės kampanijos pagimdytas vyrukas (The Bodygroom Guy) beplaukis jaučiasi puikiai. Švaruolis apie produktą, kuris pagerino jo gyvenimo kokybę, kalba daug ir drąsiai.

„Aš gerai jaučiuosi savo kailyje, nes mano kailis švarus!“ Tu šypsaisi toliau... Pasigirsta vis dažnesni „pyyyp“, kartu su jais dviejų kivių „kompozicija“, persikas ar morka, imituojantys intymias vyro kūno dalis – ir tu jau raitaisi iš juoko.

Tada čia pat išbandai produktą – atlieki interaktyvų kūno skutimosi testą, užduoti vyrukui visus gąsdinančius klausimus ir galiausiai produkto privalumais įtiki peržiūrėjęs vaizdo klipą, kuriame herojus žvakių šviesoje ilgesingai dainuoja apie idealų skutiklį, išgelbėjusį jo gyvenimą. Beje, šis klipas buvo rodytas ir per MTV.

Reklaminė kampanija veikia idealiai. Humoras su reklama keliauja koja kojon, o statistika rodo, kad į taikinį „18-34 metų vyrai“ pataikyta puikiai.

Juk žiūrėdamas interneto tinklapį, kuriame kalbantis vyras tau parduoda skustuvą, kiekvienas iš 900 000 lankytojų daro ne ką kitą – o žiūri ilgai ilgai trunkančią reklamą. Panašu į televiziją, kai joje dar nebuvo apribojimų vienos reklamos trukmei. Pagalvojus, kiek sutaupoma ir palyginus su TV, šypsena nušviečia veidą.

Tinklalapis paskleidė „virusą“

Kaip ir tikėjosi rinkodaros strategai, puslapis pradėjo veikti kaip virusinės rinkodaros įrankis: net 30 % peržiūrėjusių nuorodą persiųsdavo savo bičiuliui. Persiunti linksmą nuorodą draugui – automatiškai persiunti žinutę apie skutiklį.

Rezultatai įspūdingi. Šiandien svetainė skaičiuoja daugiau nei 1 milijoną lankytojų, yra paminėta daugiau nei 1000 skirtingų blogų ir turi daugiau nei 13 000 nuorodų iš įvairių interneto portalų.

Ar "Philips“ ištikimas savo "brandui“?

Yra ir kita medalio pusė: ar tokie juokeliai dera su "Philips“ komunikacija? Ar šio puslapiu sukeltos asociacijos prekinį ženklą paveiks teigiamai?

Visgi "Philips“ dėl to nesijaudina ir skaičiuoja projekto sėkmę. Shaveeverywhere.com tapo pagrindiniu pardavimo įrankiu. Netrukus skutiklis tapo vienu geriausiai perkamų higienos produktų Amazon.com istorijoje, o bendri pardavimai 300 procentų viršijo optimistiškiausias prognozes.

Vietoj išvadų

Per dieną kiekvienas iš mūsų susiduria su apie 1500 reklaminių žinučių – rašė reklamos guru ir "Saatchi and Saatchi“ vykdantysis direktorius Kevinas Robertsas savo knygoje „Lovemarks“.

Reklama klausant radijo pakeliui į darbą, lauko stendai, ACM, "spamas“ el. pašto dėžutėje, reklaminiai skydeliai "Delfi“, Coca-Cola“ butelis ant kolegos marškinėlių, skalbimo milteliai žiūrint televiziją namuose, prieš filmą kino teatre. Jei apsilankėte ir prekybos centre, skaičius gali išaugti iki 15 000.

Ką daryti, kad jūsų svetainė, reklama būtų ta vienintelė, kurią pastebės? Kuri sukels poveikį ir pasibaigs veiksmu – jūsų produktas ar paslauga bus įsigyti.

"Philips Bodygroom“ šiandien patvirtina tiesą, kurią taiko prestižinius "Kanų Liūtų“ apdovanojimus laiminčios reklamos kūrėjai. Stipri kūrybinė idėja "parduoda“. Sukurk emociją, priversk mane nusijuokti ir tu nugalėsi.