SillyFD-AA kirminas ieško nešiojamų laikmenų, kaip lankstieji diskeliai (angl.
floppy
) ar USB atmintinės ir sukuria paslėptą failą autorun.inf, tad kirmino kopija paleidžiama, vos tik įtaisas prijungiamas prie kompiuterio su Windows operacine sistema. Be to, jis pakeičia Internet Explorer langą į „Hacked by 1BYTE“.

Interviu, duotame eWEEK, Graham'as Cluley'is, vyr. technologijos konsultantas „Sophos” kompanijoje, sakė, kad kirminas dar plačiai nepaplito, ir kad tyrėjai perspėjo visuomenę dėl galimos grėsmės. Toliau jis priduria, kad būtų paprasta suteikti kirminui sugebėjimą plisti ir kitais keliais, pavyzdžiui, elektroniniu paštu ar greitųjų žinučių tinklais.

„Sophos” tyrėjai tvirtina, kad hakeriai nuolat ieško landesnių verslo atakos būdų, nei tradiciškai el. paštu plintantys virusai ar kita kenksminga programinė įranga. Kompanijos saugumo ekspertai pataria išjungti automatinio vykdymo (angl.autorun) galimybę „Windows” operacinėje sistemoje, kad nešiojamųjų laikmenų įrenginiai automatiškai neįsijungtų, kai prijungiami prie kompiuterio. Bet kuri prijungiama prie kompiuterio laikmena prieš ją atveriant ir naudojant, turėtų būti patikrinta ar nėra užkrėsta virusais ar kitokia kenksminga programine įranga, sako „Sophos” atstovai.

„Sophos” atstovai pataria kompanijoms automatiškai atnaujinti jų antivirusines apsaugas, ir saugoti savo naudotojus konsoliduotais sprendimais nuo virusų, šnipinėjančių programų ir hakerių grėsmės.

Kaip ten bebūtų, šio konkretaus kirmino grėsmė yra ribota, iš dalies dėl to, kad modernios antivirusinės programos turėtų sugebėti sulaikyti virusą, kai jis pasileis, naudotojui prijungiant USB atmintinę, sakė Cluley'is.