Pirmojo gimtadienio proga „Toshiba“ gana ženkliai sumažino Š. Amerikoje parduodamų buitinių HD DVD grotuvų kainas – štai „HD-A2“ modelį amerikiečiai jau gali nusipirkti už mažiau nei 400 dolerių. Kompanijos atstovo teigimu, pastarąjį mėnesį filmų HD DVD diskuose pardavimai gerokai ūgtelėjo, na o patys buitiniai grotuvai beveik visą laiką nesitraukia iš „Amazon.com“ tinklo parduotuvės perkamiausių elektronikos prekių sąrašų.

Visgi tiesa yra ir tai, kad pastaruoju metu filmų konkuruojančio „Blu-ray“ formato diskuose parduodama gerokai daugiau. Į tai „Toshiba“ taip pat turi atsakymą – anot kompanijos atstovo, HD DVD filmų pardavimams yra kur augti, bet štai pačių parduotų buitinių grotuvų kiekiu „Blu-ray“ stovykla vis dar yra atsiliekančiųjų vaidmenyje. Nieko nuostabaus – daugelis amerikiečių „Blu-ray“ filmams žiūrėti perka ne atskirą grotuvą, o tiesiog naudoja „Playstation 3“ žaidimų kompiuterį su integruotu „Blu-ray“ skaitytuvu nes ji kainuoja pigiau.

Pagrindiniai HD DVD optinių diskų formato kūrėjai ir rėmėjai „Toshiba“ pabrėžia ir tai, kad "Blu-ray" kol kas lenkiamas populiarių filmų premjerų HD diskuose skaičiumi. Štai didžiojo ekrano hitus „Batman Begins“, „V for Vendeta“ ir „Poseidon“ kol kas galima įsigyti tik HD DVD formatu. Greitu laiku pasirodys ir „Matrix“ trilogija HD DVD diskuose. „Blu-ray“ formatu šie filmai bus išleisti tik kiek vėliau.

„Blu-ray“ ir HD DVD formatai varžosi lenktynėse dėl galimybės ateityje pakeisti DVD diskus. Viename „Blu-ray“ disko sluoksnyje telpa iki 25 GB duomenų, sluoksnių masinės produkcijos diskuose gali būti iki keturių. Viename HD DVD disko duomenų sluoksnyje telpa iki 15 GB informacijos. Praeitą savaitę korėjiečiai „Samsung“ pranešė planuojantys jau šią vasarą pristatyti universalų buitinį optinių diskų grotuvą, kuris galės nuskaityti ir „Blu-ray“, ir HD DVD formato optinius diskus.