Radusi pirmąjį tiesioginį atstovą Vokietijoje "Alna" rengiasi dar labiau padidinti eksporto apimtis, o ateityje šioje šalyje gali atidaryti ir savo atstovybę, teigiama bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

"Dalyvaudami tarptautinėse parodose įsitikinome, kad Vokietija yra viena perspektyviausių programavimo paslaugų rinkų, kurioje gali įsitvirtinti ir Lietuvos programuotojai", - sakė "Alnos" eksporto direktorius Arvydas Arnašius. Jo teigimu, iki šiol "Alna" daugiausiai eksportavo į Skandinavijos šalis, Didžiąją Britaniją bei JAV.

Kelerius pastaruosius metus sėkmingai dalyvavusi tarptautinėje parodoje "CeBIT", šių metų birželio mėnesį "Alna" atstovavo Lietuvai Vokietijos informacijos technologijų asociacijos "Bitkom" organizuotame renginyje "IT Outsourcing Workshop", skirtą Vokietijos bendrovėms, norinčioms perkelti savo programavimo darbus į kitas šalis.

"Šių renginių metu pavyko užmegzti kontaktų su bendrovėmis, kurios ieško papildomų resursų savo projektams įgyvendinti", - teigė A.Arnašius. Anot jo, ištyrus rinką ir buvo pasirašyta sutartis su "Export Services", kuri padės "Alnai" ieškoti potencialių projektų Vokietijoje.

"Programavimo paslaugų perdavimas pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Programuotojai iš Lietuvos jau gali konkuruoti su kitų šalių specialistais ir pasiūlyti sprendimų, atitinkančių visus kokybės standartus", - sakė "Export Services" vadovas Benediktas Hoy (Benediktas Hoi).

Jo teigimu, "Alnos" kuriami sprendimai turi visas galimybes įsitvirtinti Vokietijos finansų, transporto, sveikatos apsaugos ir telekomunikacijų srityse.

Jau numatyta Vokietijoje platinti "Alnos" sukurtą dokumentų valdymo sistemą "DocLogix" bei Lietuvos bendrovės "Merakas" pagamintą viešojo transporto planavimo programinę įrangą "Pikas". Be to, "Alna" taip pat planuoja tęsti ūkio valdymo sistemos "Active Asset Planner" bei dokumentų valdymo sistemos "ProjectWise" papildomo funkcionalumo bei diegimo darbus.

Pastarieji produktų moduliai sukurti JAV kompanijos "Bentley Systems Inc." užsakymu, bet jau žinomi ir Vokietijos įmonėms. Šios sistemos komponentai naudojami BMW, "Audi" ir "Volkswagen" automobilių gamyklose bei Frankfurto oro uoste.

"Alna" per šešis šių metų mėnesius gavo daugiau kaip 36,4 mln. litų pajamų. "Alnos" pajamos iš programavimo paslaugų Lietuvoje pirmąjį pusmetį išaugo 77 proc. iki 2,51 mln. litų, už programavimo paslaugų eksportą bendrovė šiemet gavo 2,4 mln. litų pajamų.