Pasak BSA narių interesams atstovaujančios advokatės Jolantos Pranckevičienės, nors žmonių informuotumo bei sąmoningumo lygis pastaruoju metu ir auga, kol kas bylų dėl neteisėto programinės įrangos naudojimo nemažėja.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius programinės įrangos naudotojams taip pat buvo iškeltos 9 civilinės bylos dėl nuostolių, susijusių su autoriaus teisių pažeidimu, atlyginimo. Dvi iš šių civilinių bylų baigtos taikos sutartimis, penkiose bylose teismai priėmė sprendimą priteisti kompensacijas. Visos kitos civilinės bylos nagrinėjamos teismuose, trečiadienį pranešė ryšių su visuomene agentūra "Viešųjų ryšių partneriai".

Viena didžiausių nuostolių atlyginimo už neteisėtą programinės įrangos naudojimą sumų buvo paskirta Lietuvos informacijos technologijų ir apsaugos bendrovei "Fima". Apeliacinio teismo sprendimu 112 tūkst. litų baudą "Fima" turės sumokėti už Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančiuose bendrovės filialuose neteisėtai naudotą "Microsoft", "Symantec", "Adobe", "AutoDesk", "Corel" programinę įrangą.