„Šiuolaikinės vaizdo failų paieškos technologijos – kaip „YouTube“ – naudojasi metatagais (angl. „meta tags“) arba raktiniais žodžiais. Kitaip nebus įmanoma surasti reikiamo failo“, - teigė Ashley Highfield, BBC plėtros departamento direktorė.

IBM technologija, kodiniu pavadinimu „Marvel“, paremta video bylos turinio palyginimu su ieškoma informacija. Esanti CBBC kanalo programų paieška, sukurta „Microsoft“, grąžina tiktai tekstinę medžiagą. Anksčiau BBC naudojosi turinio informacijos paieška, kurią sukūrė „Autonomy“, tačiau jai trūko funkcionalumo.

BBC ir IBM bendradarbiavimo sutartis taip pat apima ir skaitmeninio video archyvo sukūrimą. Archyvas bus indeksuotas bei įtrauktas į paieškos sistemą. Ashley Highfield priminė, kad „tai svarbiausias ateinančių metų projektas“ – „Digital Media Initiative“ (DMI). DMI esmė yra sukurti multiplatforminį informacinį banką remiantis IBM „Media Hub“ ir naujomis „Siemens“ telekomunikacijų technologijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją