„Bitei“ paskelbus pernykščius veiklos rezultatus, paaiškėjo, kad bendrovės pajamos maždaug dvigubai mažesnės, palyginti su konkurente „Omnitel“. Pastaroji teigia apie pustrečio karto lenkianti „Bitę“ pelningumu.

„Tai nereiškia, kad mūsų kainos didesnės. Palyginus matyti, kad bazinės paslaugų kainos yra tos pačios. Skirtumą nulemia vidinis efektyvumas“, – LTV „Panoramai“ sakė „Omnitel“ viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras.

Anot „Omnitel“ vadovų, efektyvumas šiemet bus viena iš pagrindinių sąlygų operatoriams, kad nedidėtų paslaugų kainos. „Omnitel“ vadovas Antanas Zabulis neslepia, kad 2005-ieji m. buvo Žalgirio mūšis mobiliojo ryšio rinkoje, tačiau jų bendrovė nors ir nukraujavusi, bet marža pagal EBIDTA išsilaikė beveik tokia pat.

Savininkus pakeitusioje „Bitėje“, keičiasi ir vadovas. Tačiau paskutiniąsias dienas poste skaičiuojantis generalinis direktorius neigia žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie planuojamus pokyčius bendrovėje.

„Netiesa, kad pasikeitus savininkams bus atleisti darbuotojai, apkarpomos veiklos sritys. Kompanija toliau juda į priekį ir planuoja investicijas. Bendrovės nepalieka daugiau darbuotojų nei įprastai“, – gandus neigia „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Martenas Van Engelandas.

Operatorių teigimu, pernai mobiliojo ryšio paslaugų kainos koregavosi vidutiniškai 10 proc. Prognozuojama, kad šis rodiklis bus panašus ir šiemet.