Virš šio 60 metrų aukščio stoties bokšto plaikstosi "Omnitel" vėliava, nuo jo į tris puses radijo signalus spinduliuoja ir priima trys antenos.

"Palūšėje bazinę stotį pastatėme neatsitiktinai - įvertinome tai, kad prasideda atostogų sezonas ir toje vietovėje padaugės žmonių, kurie naudosis mobiliuoju ryšiu. Mūsų klientų sparčiai daugėja, todėl turime didinti tinklo talpą, kad jie galėtų paskambinti norimam abonentui akimirksniu, iš pirmo karto",- sakė "Omnitel" viceprezidentas Rolandas Ryliškis.

Šiemet "Omnitel" investicijoms numato skirti 260 mln. Lt, iš to 90 proc. bus panaudota tinklo plėtrai. Nuo metų pradžios įrengta apie 80 naujų stočių. Metų pabaigoje jų bus apie 600. Viena bazinė stotis užtikrina mobilųjį ryšį maždaug 15 kilometrų spinduliu.

Pasak "Omnitel" viceprezidento, stočių bokštus gamina Lietuvos įmonės, o jose naudojama ryšio įranga daugiausia perkama iš JAV kompanijos "Motorola" ir Švedijos bendrovės "Ericsson".

Tačiau net pasaulinio lygio technika ir programinė įranga gali sugesti. Tuo įsitikinome ketvirtadienį, kai prieš 500-osios bazinės stoties pristatymą dėl programinės įrangos gedimo "Omnitel" abonentai pirmoje dienos pusėje kelias minutes buvo likę be mobiliojo ryšio.

"Omnitel" mobiliuoju GSM tinklu Lietuvoje šiuo metu naudojasi daugiau nei 600 tūkst. abonentų. Bendrovė turi apie 57 proc. šalies mobiliojo ryšio rinkos.