Tuo tarpu "Teo LT" aktyviai investuoja į šią technologiją ir planuoja jau šių metų pabaigoje visoje šalyje turėti apie 1 tūkst. Wi-Fi zonų.

"Omnitel" atstovė ryšiams su žiniasklaida Daiva Selickaitė BNS sakė, kad "Omnitel" Wi-Fi zonas steigia tik tose vietose, kuriose ši technologija yra ypač reikalinga - oro uostuose, viešbučiuose ar verslo centruose.

Bendrovė, anot "Omnitel" atstovės, pagrindinį dėmesį skiria trečiosios kartos mobiliojo ryšio (3G) ir HSDPA technologijų, o ne Wi-Fi, diegimui - esą tokiu būdu mobilusis internetas bus prieinamas didesniam vartotojų skaičiui.

"Omnitel" skelbiasi šiuo metu Vilniuje ir Kaune turinti po tris, o Alytuje - vieną Wi-Fi zoną, neseniai bendrovė Wi-Fi zonas nemokamai įrengė ir šešiose Lietuvos aukštosiose mokyklose.

"Bitės Lietuvos" generalinio direktoriaus pavaduotojas verslo klientams Darius Montvila BNS yra sakęs, kad Wi-Fi zonų steigimas nėra prioritetinė veiklos sritis ir įmonė kol kas koncentruojasi į kitų technologijų diegimą.

Mobiliojo ryšio operatoriai savo turimose Wi-Fi zonose dažniausiai teikia mokamas paslaugas.

Tuo tarpu "Teo LT" pasirinkusi kitą strategiją - internetu šios bendrovės Wi-Fi zonose iki šių metų pabaigos bus galima naudotis nemokamai. Tačiau nuo 2007-ųjų šias paslaugas ketinama apmokestinti.

Kai kurių specialistų teigimu, mobiliojo ryšio operatoriai diegti Wi-Fi taškų neskuba, nes kol kas neaišku, kaip Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) nuspręs dėl kitos dar pranašesnės bevielio interneto technologijos WiMax diegimo.

RRT kol kas nėra galutinai nusprendusi, kam - mobiliojo, fiksuotojo ryšio operatoriams ar kitoms telekomunikacijų bendrovėms - suteiks galimybę šalyje diegti WiMax technologiją.

WiFi yra bevielio kompiuterinio tinklo technologija, suteikianti galimybę internetu naudotis be jokių laidų, telefono linijų ar modemo. Šios technologijos interneto veikimo zona vadinama "HotSpot".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją