Pristatydama savo planus įžengti į kino industriją, informacinių technologijų gigantė „Apple“ ketina internetu pardavinėti pilnametražius filmus, kuriuos vartotojai galės žiūrėti namuose.

„Apple“ vadovas Steve’as Jobsas padėjo tašką ištisus mėnesius sklandžiusiems gandams apie bendrovės ketinimus suteikti vartotojams galimybę atsisiųsti filmus, pranešdamas apie susitarimus su Holivudo kino studijomis.

„Šiandien pradedame bendradarbiavimą su „Walt Disney Pictures“, „Pixar“, „Touchstone“ ir „Miramax Films“, – sakė S. Jobsas bendrovės būstinėje Kalifornijoje.

Iš pradžių naujoji atsisiuntimo paslauga bus prieinama tik JAV, tačiau tikimasi, kad kitais metais ji pradės veikti ir Didžiojoje Britanijoje.

Drauge su naujais filmais bus siūloma ir gerai pažįstama kino klasika – „Įsimylėjęs Šekspyras“, „Anglas ligonis“ ir „Valstybės priešas“. Atsisiųsti filmą tekainuos 9,99 JAV dolerio (27,1 lito), ir vartotojai galės juos žiūrėti savo grotuvuose „iPod“ ir kompiuterių bei televizorių ekranuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją