Spėjama, kad iš akmens blokų statyta piramidė buvo skirta faraono Djedefre'o žmonai. Būtent Djedefre'o tėvas buvo garsusis faraonas Cheopsas, pastatęs didžiąją piramidę Gizoje, nutolusią maždaug 15 kilometrų į pietus nuo atrastųjų pamatų.

"Piramidę atrado šveicarų ir egiptiečių archeologų ekspedicija, kurios metu buvo vykdomi kasinėjimai šalia Djedefre'o piramidės", - sakė žurnalistams Zahi Hawassas Egipto aukščiausios senovės vertybių tarybos vadovas.

"Atrastos piramidės pamatai tėra apie metro aukščio, tačiau šis atradimas yra labai svarbus, jis rodo, kad čia stovėjusi piramidė buvo skirta vienai iš Djedefre'o žmonų karalienių", - sakė Z.Hawassas.

Piramidėje aptikti keli alebastro ąsočiai bei "Khufu" arba "Cheopso" vardo užrašas ant pamatų akmens.

Manoma, kad Djedefre'as tapo trečiuoju ketvirtosios faraonų dinastijos valdovu nužudęs savo brolį ir užgrobęs Egipto sostą prieš 4,5 tūkst. metų. Jis valdė aštuonerius metus.

Z.Hawassas sakė, jog atrastoji piramidė yra 110-oji Egipte. Turizmas yra vienas iš pagrindinių Egipto užsienio piniginių įplaukų šaltinių. Gizos piramidės yra ypatingai mėgiamos turistų.