Mokslo pažangos premija įteikta profesoriams Algimantui Marcinkevičiui, Vytautui Jonui Sirvydžiui ir Giedriui Uždaviniui už kardiochirurgijos įdiegimą į medicinos praktiką.

Šią premiją už karštų elektronų ir plazmos puslaidininkiuose tyrimus taip pat pretendavo gauti profesorius Juras Požėla bei Zigmas Zinkevičius už lituanistikos darbus. Mokslo pažangos premijai skiriama už mokslo ir Lietuvos intelektualinio potencialo vystymą.

Partnerystės pažangos premiją, kuri skiriama už indėlį į gyvenimo kokybės gerinimą ir šalies konkurencingumo didinimą, pasidalins du šalies biotechnologijos lyderiai: Vladas Algirdas Bumelis ir Eugenijus Arvydas Janulaitis.

Šiems mokslininkams Partnerystės pažangos premija skirta už biotechnologijos mokslo pasiekimų diegimą į gamybą bei Lietuvos biotechnologijos pramonės pagrindų sukūrimą.

Kultūros pažangos premija įteikta skulptoriui Gintarui Karosui už muziejaus po atviru dangumi Europos parko sukūrimą. Šiai premijai, kuri skiriama už pasaulinės patirties ir savo talento sklaidą, ugdant Lietuvos ateities kartas visose kultūros apraiškos formose, taip pat buvo nominuoti profesoriai Alfredas Bumblauskas ir Edvardas Gudavičius už istorinės sąmonės ir pilietinės visuomenės formavimą bei docentė Dalia Emilija Dilytė - Staškevičienė už Antikos kultūros sklaidą šalyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją