Meteoritas nukrito gegužės 8 dieną, apie 13 valandą vietos laiku. Laimei, tuo metu Suzy Kop šeimai priklausančiuose namuose nieko nebuvo, todėl niekas ir nenukentėjo, praneša CBSNews.

Vietos pareigūnai teigė, kad objektas yra metalinis, pailgos formos, maždaug 10 – 15 cm dydžio.

„Iš dangaus nukritęs objektas pramušė stogą virš lango mano tėčio miegamojo kambaryje“, – teigė Suzy Kop.

TCNJ fizikos profesorius N. Magee patvirtino, kad į namus nukritęs objektas yra meteoritas. TCNJ nuotr.

Moteris teigė iš pradžių maniusi, kad kažkas tiesiog įmetė akmenį, bet netrukus suprato, kad įvyko kai kas neįtikėtino. Kosminis akmuo apgadino stogą ir grindis, tačiau tokią padarytą žalą nustelbė įspūdžiai.

„Grįžusi namo aš pamačiau ir paliečiau tą objektą, nes maniau, kad tai tiesiog akmuo. Ir jis buvo šiltas“, – sakė S. Kop.

Filadelfijoje esančio Franklino instituto vyriausiasis astronomas Derrickas Pittsas teigė, kad tai gali būti 4-5 mlrd. metų senumo kosminis luitas, klajojęs Saulės sistemoje nuo pat jos susikūrimo pradžios.

TCNJ fizikos profesorius N. Magee patvirtino, kad į namus nukritęs objektas yra meteoritas. TCNJ nuotr.

„Visą tą laiką jis skraidė kosmose, o dabar atkeliavo į Žemę ir nukrito į Kop šeimos namus“, – sakė D. Pittsas ir pridūrė, kad tokių sutapimų pasitaiko itin retai.

Remiantins naujienų agentūros „AP“ duomenimis, šis objektas iš tiesų yra meteoritas, kuriam yra net 4,6 mlrd. metų – tai patvirtino tyrimą atlikęs Niu Džersio koledžo fizikos profesorius Nate'as Magee, pranešė space.com.


Ekspertų teigimu, meteoritas gali būti susijęs su šiuo metu vykstančiu meteorų lietumi, vadinamu Eta Akvaridais, kuri fiksuojamas kiekvienais metais balandžio-gegužės mėnesiais. Eta Akvaridų šaltinis yra Halio kometa.

TCNJ fizikos profesorius N. Magee patvirtino, kad į namus nukritęs objektas yra meteoritas. TCNJ nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją