Prietaisą, pavadintą „Seniai jaustu prisilietimu“, sukūrė Pekine įsikūrusi įmonė „Siweifushe“. Robotinės lūpos renka bučinio duomenis naudodamos judesio jutiklius ir juos perduoda belaidžiu ryšiu sujungtam kitam tokiam prietaisui. Naudotojui pabučiavus robotines lūpas, jos truputį sušyla, kad potyriai būtų tikroviškesni. Prietaisą sukūręs Zhao Jianbo sakė, kad ši idėja kilo COVID-19 pandemijos metu, kai negalėjo pasimatyti su savo mergina dėl griežtų ir ilgai trunkančių karantinų.

„Išmaniesiems telefonams skirta programėlė „WeChat“ leidžia susirašinėti, keistis informacija, bet lytėjimo pojūčio ji neperduos. Technologijos sparčiai tobulėja, žmonės priprato bendrauti ir skambinti internetu. Tikiuosi, kad mūsų prietaisas pagerins nuotolinį bendravimą“, – teigė robotinių lūpų kūrėjas Zhao Jianbo.

Robotinės lūpos

Studijuodamas Pekino kino akademijoje, Zhao Jianbo nusprendė savo baigiamuoju darbu pamėginti išspręsti vieną vaizdo skambučiams būdingą problemą – fizinio intymumo trūkumą ir vėliau įsteigė įmonę. „Siweifushe“ savo pirmąjį gaminį, kuris kainuoja apie 35 eurus, išleido šių metų sausio 22-ąją. Praėjus dviem savaitėms, buvo parduota daugiau nei 3 tūkst. robotinių lūpų ir gauta apie 20 tūkst. naujų užsakymų.

„Nuotoliniame žmonių bendravime atsiras daugiau emocijų. Panašiai kaip „WeChat“ ar išmanusis telefonas, robotinės lūpos neizoliuoja žmonių, bet skatina juos bendrauti dažniau“, – sakė Zh. Jianbo.

Robotinės lūpos

Norėdami naudoti naująjį prietaisą, jį įsigiję asmenys turi atsisiųsti specialią programėlę, susieti dvi robotines lūpas, jas prijungti prie išmaniojo telefono įkrovimo lizdo ir atlikti vaizdo skambutį. Pekino gyventojų reakcija į šį gaminį išsiskyrė.

„Turiu merginą. Ji irgi gyvena Pekine, tačiau daug keliauja. Nedažnai susitinkame. Manau, kad šis prietaisas gali praversti, kai retai matomės. Ko gero, jį netgi galima panaudoti kaip priemonę santykiams pagerinti, jeigu kyla nesutarimų“, – tikino robotines lūpas naudojantis 25-erių Jingas Zhiyuanas, dirbantis reklamos srityje.

Robotinės lūpos

„Nemanau, kad šis prietaisas padės, tiesą sakant, jį įsigyja nebent iškrypėliai. Jis neišspręs santykių per atstumą problemos. Vaizdo skambutis kartą per dieną bus naudingesnis“, – sakė 22 metų Huangas, robotinių lūpų skeptikas Huangas.

Kinijos socialinio tinklo „Weibo“ naudotojai taip pat išreiškė susirūpinimą, kad prietaisas ir jam sukurta programėlė gali būti naudojami erotinio pobūdžio turiniui platinti elektroninėje erdvėje, kurią akylai stebi Kinijos valdžia. Įmonės įkūrėjas pažadėjo sugriežtinti naudojimosi taisykles, tačiau pripažino, kad prietaisą įsigijusių žmonių nesukontroliuos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)