Į įvykio vietą buvo iškviestos įvairios tarnybos – tiek policija, tiek ir išminuotojai. Teritorija buvo aptverta, žmonės prie jo neprileidžiami. Specialistai atliko rentgeno tyrimus ir išsiaiškino, kad objektas yra tuščiaviduris ir nekelia grėsmės. Tačiau valdžios institucijos kol kas negali pasakyti, kas tai yra.

Netoli Hamamatsu miesto pakrantėje pastebėtą rutulio formos objektą vietiniai praminė „Godzilos kiaušiniu“, „plūduru“ ar kažkuo „iš kosmoso“.


Japonijos transliuotojas NHK parodė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuoti pareigūnai paplūdimyje tiria surūdijusį metalinį rutulį. Matyti, jog objektas yra maždaug 1,5 m skersmens.


Metalinį rutulį aptiko vietos gyventojas, kuris ir pranešė apie radinį pareigūnams.

Tuo tarpu vienas paplūdimio bėgikas žiniasklaidai sakė, kad jį nustebino kilęs sąmyšis, nes metalinis objektas ten buvo jau kurį laiką. „Bandžiau jį pastumti, bet jis nepajudėjo iš vietos“, – pranešė NHK.

Vietos valdžios institucijos teigė, kad objektas netrukus bus pašalintas iš paplūdimio.

Tokie radiniai įprastai nekelia įtarimų, tačiau pastaruoju metu visuomenėje kilo įtampa dėl neatpažintų skraidančių objektų JAV ir Japonijoje.

Primename, kad JAV vasario pradžioje numuštas įtariamas Kinijos šnipinėjimo balionas.

Japonija šią savaitę atskirai išreiškė susirūpinimą Kinijai dėl įtariamų stebėjimo balionų, kurie nuo 2019 metų buvo pastebėti virš Japonijos mažiausiai tris kartus. Pekinas tokius Japonijos teiginius dėl šnipinėjimo neigia.

Taigi, natūralu, kad į įvairius neatpažintus objektus visuomenė reaguoja įtariau.

Vis dėlto manoma, kad metalinis rutulys paplūdimyje yra plūduras, tačiau kol kas laukiama oficialių pareigūnų tyrimo išvadų.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)