Kai saulė leidžiasi tam tikru kampu, nedidelio krioklio srovė nuo jos spindulių nusidaro ryškiai oranžine spalva, atrodo, tarsi degtų. Norint išvysti tokį vaizdą, būtinos ypatingos sąlygos: danguje neturi būti nė debesėlio. Josemičio nacionalinio parko ryšių su visuomene specialistas Scottas Gedimanas sako, kad šiuo atveju labai svarbus vaidmuo tenka paprasčiausiai sėkmei.

„Sėkmės dalykas, loterija. Pamenu, buvau čia prieš kelerius metus. Buvo neįtikėtinai gražu, lūkesčiai buvo didžiuliai. Likus penkioms minutės iki reginio pradžios, užplaukė debesis ir viską sugadino. Visada žmonėms sakau: jeigu tikrai norite savo akimis pamatyti liepsnojantį krioklį, skirkite tam ne vieną vakarą“, – teigė Josemičio nacionalinio parko ryšių su visuomene specialistas Scottas Gedimanas.

Šiais metais krioklys dėl miglos liepsnoja ne taip ryškiai kaip įprastai.

„Kai kurie žmonės netenka žado, kiti nori sugrįžti kiekvienais metais ir fotografuoti, nes kiekvienais metais krioklys saulei leidžiantis atrodo vis kitaip. Tiesą sakant, jis kitoks kiekvieną dieną, tad tikrai verta atvykti ilgesniam laikui“, – tikino „Yosemite Hospitality“ atstovė Chelsie Layman.

Saulės spinduliams palietus krioklį, granito monolitas įgauna rožinį atspalvį. Kiekvienais metais reginys vis populiarėja, todėl nacionalinio parko vadovybei teko imtis priemonių ir riboti norinčiųjų atvykti skaičių. Tam, kad galėtų patekti į parką, lankytojai privalo iš anksto rezervuoti tokią galimybę. Arklio uodegos krioklys pritraukia žmonių iš viso pasaulio — daugiausia tai fotografijos entuziastai ir gamtos mylėtojai.

„Na, tikėjausi daugiau vandens, bet čia gamta, čia ji diktuoja taisykles. Vaizdas fantastiškas. Labai smagu su tiek žmonių patirti gamtos stebuklą, susipažinti. Šauni patirtis, labai džiaugiuosi“, – įspūdžiais dalijos 48 metų turistas iš Venesuelos Davidas Ugasas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją