Šį gelbėjimo laivą Rusija žada siųsti po to, kai prie TKS prišvartuoti du Rusijos erdvėlaiviai anksčiau susidūrė su techninėmis problemomis ir iš jų į kosmoso erdvę ėmė plūsti aušinimo skystis.

Erdvėlaiviu, kuris bus išsiųstas, planuojama parskraidinti į Žemę tris astronautus – rusus Dmitrijų Peteliną ir Sergejų Prokopjevą bei amerikietį, NASA astronautą Franką Rubio.

„Paleidimas planuojamas vasario 24 dieną“, – pranešė „Roscosmos“, kuriuos cituoja naujienų agentūra AFP.

Rusija siunčia gelbėjimo laivą į TKS.

Praėjusį pirmadienį „Roscosmos“ pranešė, kad gelbėjimo erdvėlaivio „Soyuz MS-23“ skrydis atidėtas dėl TKS prišvartuotame kroviniame Rusijos erdvėlaivyje „Progress“ įvykusio techninio gedimo, kurio metu pastebėtas aušinimo skysčio nuotėkis.

Anksčiau buvo planuota, kad du Rusijos kosmonautai ir NASA astronautas bus parskraidinti į Žemę rusišku erdvėlaiviu „Soyuz-22“, tačiau dar praėjusių metų gruodį šis erdvėlaivis taip pat patyrė techninių nesklandumų dėl aušinimo skysčio nuotėkio. Anot „Roscosmos“, incidento kaltininkas – mažas asteroidas, kuris smūgio metu pažeidė erdvėlaivio konstrukcijas.

Rusija siunčia gelbėjimo laivą į TKS.

Dabar Rusijos kosmoso agentūra tikisi vasario 24 dieną išskraidinti tuščią gelbėjimo erdvėlaivį „Soyuz 23“, kuris parskraidins astronautus vietoje pažeisto „Soyuz-22“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)