Kibernetinių atakų skaičiaus didėjimas sutampa su Rusijos invazija į Ukrainą 2022 metų vasario 24 dieną ir, anot „Google“, yra ženklas, jog kibernetinio karo reikšmė būsimuose konfliktuose toliau augs.
Technologijų įmonės duomenimis, Rusijos vyriausybė remiami programišiai savo veiklą suaktyvino nuo 2021 metų, t. y. dar prieš prasidedant karui.

Ataskaitos autoriai teigia per pirmuosius keturis praėjusių metų mėnesius Ukrainoje nustatę „daugiau destruktyvių kibernetinių atakų“ nei per ankstesnius aštuonerius metus, o pikas buvo pasiektas maždaug invazijos pradžioje.

Tikslas esą buvo sutrikdyti ir paveikti Ukrainos vyriausybės ir karinius pajėgumus. Rusijos ginkluotųjų pajėgų remiamų programišių kibernetinės atakos buvo nukreiptos ir prieš vartotojus visame NATO aljanse. Tai esą buvo ir interneto svetainių užgrobimas, ir informacijos rinkimas, ir kampanijos, skirtos paveikti viešąją nuomonę – be kita ko, „Wagner“ samdinių grupuotės naudai.

„Akivaizdu, kad kibernetinės atakos būsimuose ginkluotuose konfliktuose vaidins esminį vaidmenį ir papildys tradicines kariavimo formas“, – teigiama „Google“ vertinime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją