Vienas iš žvalgybinių lėktuvų – orlaivis „Bombardier Challenger 650 ARTEMIS“, kuris tikrino Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasienį su Rusijos Federacija bei Baltarusija. Tuo tarpu iš Jungtinės Karalystės atskridęs JAV karinių oro pajėgų žvalgybinis orlaivis „Boeing RC-135W Rivet Joint“ JAKE11 stebėjo Rusijos federacijos Kaliningrado sritį bei teritorijas Baltijos jūroje.

Iš JK pakilęs ir Lenkiją pasiekęs „Boeing RC-135W Rivet Joint“ ties Gdansku pasuko Klaipėdos link ir kelis kartus apskriejo palei Karaliaučiaus sritį. Orlaivis taip pat patikrino teritorijas esančias Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

Boeing RC-135W Rivet Joint US Airforce nuotr.

Kaip rašoma oficialioje JAV oro pajėgų svetainėje, žvalgybos lėktuvas „Boeing RC-135W Rivet Joint“ beveik realiuoju laiku renka, analizuoja ir perduoda žvalgybinę informaciją.

„Boeing RC-135W Rivet Joint“ modifikacijos leidžia misijos įgulai aptikti, identifikuoti ir geolokuoti viso elektromagnetinio spektro signalus.

Bombardier Challenger 650 ARTEMIS. US Airforce nuotr.

Panašiu metu skraidė ir „Bombardier Challenger 650 ARTEMIS“ orlaivis, kuris tikrino Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijas palei Rusijos ir Baltarusijos pasienį. Orlaivyje „Bombardier Challenger 650 ARTEMIS“ sumontuoti karinio lygio jutikliai, skirti sausumos kariuomenės sekimui ir žvalgybinės informacijos rinkimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)