Čia jau įrengtos tyrimams ir verslui pritaikytos laboratorijos, padidintos švaros patalpos, biurai tyrėjams ir inžinieriams, rinkodaros ir pardavimų skyriams, administracijai.

„Lietuva jau dabar gali didžiuotis pasiekimais lazerių ir kosmoso technologijų srityse, tačiau augimui turime milžinišką potencialą ir siekiame tapti stipria tarptautinio lygio žaidėja. Šio tikslo siekti padės šis centras, kuris leis po vienu stogu telkti perspektyviausius šių sričių talentus ir auginti pasaulinio lygio pridėtinę vertę kuriančius verslus.

Vien per pastaruosius kelis mėnesius čia jau gimė bent du startuoliai gynybos ir saugumo technologijų bei fotonikos taikymo kosmoso tyrimų srityse. Be to, šiemet čia įsikurs Europos kosmoso agentūros verslo inkubavimo centras, kuris per penkerius metus padės įsisteigti bent 25 kosmoso srities startuoliams“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Daugiau nei 90 proc. Lietuvos lazerių pramonės ir tyrimų koncentruota Vilniuje ir tai yra sektorius, kurio augimu mes labai suinteresuoti“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. – Todėl sveikinu Visorių informacinių technologijų parko plėtrą, o Vilniaus miesto savivaldybė čia įsikūrusiems Europos kosmoso agentūros inkubatoriaus startuoliams skirs papildomus 25 000 eurų grantus.“

Centras įkurtas augant lazerių ir kosmoso technologijų sektoriaus poreikiams. Įsikūrusios jame įmonės pradėjo veiklą VITP parke kaip technologiniai startuoliai, tačiau šiandien tai jau brandžios, greitai augančios ir didelę pridėtinę vertę generuojančios kompanijos.

Pagrindinės įsikūrusių įmonių veiklos sritys – kosmoso palydovai ( „NanoAvionics“), lazerinis mikroapdirbimas („Optogama“ , „Optonas“). lazerinės sistemos („AKONEER“, „DMC“), gynybos ir saugumo technologijos („AdosTECH“, „AdosPro“), medžiagų apdirbimas ir protipavimas („Protogama“) ir kt.

Visorių informacinių technologijų parkas (VITP) yra įsikūrės Mokslininkų g. 6B, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)