Tarp S. Kelly aplankytų pacientų buvo Kateryna Iorhu – 13 metų mergaitė, išgyvenusi per Rusijos raketų ataką prieš Donecko srities Kramatorsko geležinkelio stotį 2022 metų balandį. Per šį smūgį ji neteko motinos ir dabar yra gydoma Kijeve, nes vienoje jos kojoje tebėra likęs šrapnelis. S. Kelly įteikė K. Iorhu NASA ženkliuką, kuris, jo teigimu, daugiau nei metus išbuvo su juo kosmose.

NASA astronautas S. Kelly aplankė Kyjivo vaikų ligoninės pacientus.

„Ei, tai labai panašu į mane!“ – sakė astronautas Scottas Kelly, apžiūrėdamas dovanų gautą piešinį.

Po grupinės nuotraukos su pacientais S. Kelly pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą ir pavadino ją „neteisėta (bei) amoralia“.

„Žinote, aš jus palaikau, ir daugybė žmonių JAV bei visame pasaulyje jus palaiko, nes jie supranta, kad ši invazija yra neteisinga. Ji amorali, ji neteisėta. Jie taip pat tiki demokratija ir, manau, kaip ir aš, vertina kovą, kad jūs ne tik ginate savo šalį, bet ir ginate viso pasaulio demokratiją nuo diktatoriaus, kuris taip elgiasi... Ir aš matau čia tuos vaikus, kurie buvo sužeisti. Nežinau, kaip bet kuris už tai atsakingas asmuo gali miegoti naktimis ramia sąžine. Kad tai vyksta tokioje laisvoje, demokratinėje šalyje kaip Ukraina, yra grynas blogis“, – sakė buvęs astronautas Scottas Kelly.

NASA astronautas S. Kelly aplankė Kyjivo vaikų ligoninės pacientus.

58 metų S. Kelly pridūrė, kad labiausiai stengsis surinkti lėšų, kurios bus skirtos greitosios pagalbos automobiliams ir elektros generatoriams nupirkti. NASA teigia, kad S. Kelly per keturias kosmines misijas kosmose praleido daugiau kaip 520 dienų, ir šiuo metu jam priklauso ilgiausiai kosmose išbuvusio JAV astronauto rekordas. Jis taip pat kosmose gyveno su Rusijos kosmonautais ir ėjo NASA operacijų direktoriaus pareigas Žvaigždžių miestelyje Rusijoje.

NASA astronautas S. Kelly aplankė Kyjivo vaikų ligoninės pacientus.

„Lėšų rinkimo akcija, už kurią esu atsakingas, yra skirta būtent greitosios pagalbos automobiliams įsigyti. Tačiau prezidentas Zelenskis ką tik paskelbė apie platesnio masto projektą, kuriuo bus renkami pinigai elektros generatoriams, kadangi Rusija dabar taikosi į kritiškai svarbią infrastruktūrą. Jų poreikis, kaip suprantate, yra labai didelis. Taigi jiems taip pat bus skiriama daug dėmesio“, – teigė S. Kelly.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)