NASA krovinį kompanija sviedė dangun ir paskui jį sugrąžino ir patikrino, kaip jam sekėsi suborbitiniame greitintuve atlaikyti 10 000 g pagreitį ir 8000 km/h greitį.

Šis, 10-asis kompanijos sėkmingas paleidimas, buvo atliktas Naujojoje Meksikoje, „Spaceport America“, rugsėjo 27 d. Tai dalis bandymų kampanijos, kuriais siekiama nustatyti, ar mokslinė įranga ir palydovai gali atlaikyti tokio paleidimo apkrovas.

SpinLauch kosminis katapultas.

Pranešime spaudai kompanija tikino, kad naujausias skrydis pademonstravo panaudotų palydovo komponentų „visišką suderinamumą su kompanijos paleidimo aplinka“

Anksčiau šiais metais NASA paskelbė pasirašiusi kontraktą išbandyti „SpinLaunch“ technologiją, paleidžiant krovinį kompanijos kinetinio paleidimo sistema. Rugsėjo 27 dienos bandymą stebėjo partneriai ir oficialūs vyriausybės atstovai.

SpinLauch kosminis katapultas.

„SpinLaunch“ iškėlė ne tik NASA, bet ir „Airbus“, Cornell'o universiteto ir palydovų gamintojo „Outpost“ krovinius. Jie visi į dangų paleisti kompanijos įrenginiu suteikus 10 000 g pagreitį.

NASA krovinys buvo skirtas fiksuoti svarbiausius skrydžio duomenis. Jame buvo giroskopas, magnetometras, du akselerometrai, temperatūros bei drėgmės jutikliai.

SpinLauch kosminis katapultas.

„10-as bandomasis skrydis yra kertinis „SpinLaunch“ kompanijai, nes atvėrėme suborbitinio greitintuvo sistemą savo klientams, strateginiams partneriams, tyrėjų grupėms, – paaiškino „SpinLaunch“ įkūrėjas ir direktorius Jonathanas Yaney. – Skrydžio bandymais surinkti duomenys bus neįkainojami tiek „SpinLaunch“ toliau vystant jau orbitinio greitintuvo sistemą, tiek ir mūsų klientams, kurie tikisi iš mūsų nebrangios, dažnos, tvarios prieigos prieigos į kosmosą.“

SpinLauch kosminis katapultas.

Šaltiniai: