Šią amerikiečių pagamintą bombą žvejai aptiko liepos 25 d. prie Borgo Virgilio kaimo, esančio netoli Mantujos miesto, praneša Reuters.

Antrojo pasaulinio karo laikų bomba Po upėje.

Skaičiuojama, kad nesprogusi bomba toje vietoje pragulėjo ilgiau nei 70 metų. Po upė per tuos metus dar nė karto nebuvo šitaip nusekusi, todėl dabar žmonės vis dažniau ima atrasti netikėtų objektų ir radinių upės pakrantėse.

Antrojo pasaulinio karo laikų bomba Po upėje.

Karo ir ginkluotės ekspertų teigimu, bomba svėrė beveik 450 kg. Evakuavę maždaug 3 000 apylinkėse gyvenančių žmonių, išminuotojai nupjovė bombos sprogdiklį ir perkėlė bombą į karjerą, esantį už 45 km, kur bomba buvo sunaikinta kontroliuojamu sprogimu.

Klimatologai teigia, kad šią vasarą didžiąją Šiaurės pusrutulio dalį užklupo ekstremalios karščio bangos, kurios, kaip prognozuojama, dėl vykstančios klimato kaitos taps vis dažnesnės.

Antrojo pasaulinio karo laikų bomba Po upėje.

Birželio pabaigoje Romoje užfiksuota aukščiausia kada nors užfiksuota temperatūra buvo 40,5 Celsijaus.

Pavyzdžiui, birželio mėnesio karščio banga buvo tokia stipri, kad išdžiuvus Romos Tibro upei jos dugne pasimatė Romos imperatoriaus Nerono tilto griuvėsiai.

Antrojo pasaulinio karo laikų bomba Po upėje.

Dėl besitęsiančios sausros Italija praėjusį mėnesį paskelbė nepaprastąją padėtį aplink Po upę esančiose teritorijose, kur pagaminama maždaug trečdalis Italijos žemės ūkio produkcijos.

Tokį sprendimą valdžia priėmė šalį užklupus didžiausiai sausrai per 70 metų.

Antrojo pasaulinio karo laikų bomba Po upėje.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)