Kaip praneša space.com, meteoro blyksnį danguje matė apie 600 žmonių. Tiek sulaukta pranešimų apie sprogimą danguje. Žmonės teigė užfiksavę, kad virš galvų ir namų stogų blykstelėjo ugnies kamuolys, pasigirdo ir sprogimas. Manoma, kad dalis sprogusio kosminio akmens dalių galėjo pasiekti Žemę.

Remiantis Amerikos meteorų draugijos (AMS) pranešimais, kosminį kūną, įskriejusį į Žemės atmosferą matė Luizianos, Masačusetso, Oklahomos ir kitų aplinkinių valstijų gyventojai. Kosminis kūnas stebėtas apie 03:26 vietos laiku. (11:26 sekmadienį Lietuvos laiku).

„Kompiuteriu sugeneruota trajektorija rodo, kad šis bolidas į atmosferą įskriejo virš Cisterno, Teksaso valstijoje, o jo skrydis baigėsi vos už kelių mylių į vakarus nuo Ostino“, – apie įvykį pranenšė EarthSky.

Anot Earth Sky šaltinių, netoli šios trajektorijos buvę liudininkai pranešė girdėję uždelstą sprogimo garsą. Tai, anot specialistų, gali būti požymis, kad meteoras ištvėrė kelionę per Žemės atmosferą ir pasiekė žemę.

Meteoro sprogimas virš Teksaso. amsmeteors.org/earthsky.org/Sto kadras

Kosminio kūno sprogimą spėjo užfiksuoti vieno Teksaso gyventojo namo durų kamera. O tai yra neįtikėtina. Vėliau apylinkių gyventojai ėmė dalintis meteoro sprogimo danguje vaizdo įrašais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją