Istorijos profesorius ir archeologijos entuziastas Fabio’us Matacchiera, naudodamasis kartografiniu GPS imtuvu, po smėliu rado kelis šimtus vienetų plytelių ir kitų daiktų. Šis radinys aptiktas prie Taranto pakrantės, pietiniame Italijos Apulijos regione.

Radinys jūros dugne prie Taranto krantų. Fabio Matacchiera/Scanpix/Stopkadras

F. Matacchieros surinktus duomenis vėliau analizavo archeologai. Jie patvirtino teoriją apie nuskendusį laivą, kuriuo plaukiota imperatoriškuoju Romos laikotarpiu, t.y., I–IV mūsų eros amžiuje.

Anot archeologų, laivo krovinys tikriausiai buvo skirtas pajūrio viloms atnaujinti. Taranto pakrantė buvo nusėta kaimiško stiliaus vilomis, fermomis ir prabangiais privačiais pajūrio namais.

Taranto

Nardydamas F. Matacchiera taip pat aptiko geležinį inkarą su įlūžusia ašimi, tad galima spėti, kad prieš nuskęsdamas laivas dėl stipraus bangavimo tikriausiai pateko į bėdą ir buvo nustumtas į krantą.

Radinys jūros dugne prie Taranto krantų. Fabio Matacchiera/Scanpix/Stopkadras

Pakrantės vilos paprastai priklausė turtingiesiems arba įtakingiesiems. Pastatuose būdavo mozaikomis puoštų svetainių, portikų, SPA įrenginių, tarnų kambarių ir vandens cisternų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)