Šis „Boeing 747-400“, kadaise priklausęs rusų oro linijoms „Transaero“, buvo pažadintas gegužės 26 dieną. Ir netrukus pakilo skrydžiui iš Teruelio Ispanijoje į Jungtinius Arabų Emyratus. Ten jis bus perdarytas į krovininį lėktuvą.

Šis orlaivis kadaise priklausė rusų „Transaero“. Šios oro linijos subyrėjo 2015 metais ir tada tigro veidą turintis lėktuvas buvo nutupdytas saugojimui Teruelyje Ispanijos rytuose.

Transaero priklausęs Boeing 747. 	Fedor Leukhin nuotr.

Ypatingai sausa, dykumą primenanti gamta priėmė B747 pasaugojimui kol milžino vėl reikės. Ir prireikė – pernai jį įsigijo „Aquiline International“ korporacija, įsikūrusi Šardžos mieste JAE.

Šį lėktuvą naudos Moldavijos oro linijos „Terra Avia“. Lėktuvas greičiausiai per artimiausius mėnesius bus perdarytas į krovininį lainerį. Greitu metu saugyklą Teruelyje paliks dar vienas „Boeing 747-400“, priklausęs „Transaero“ oro linijoms.

Transaero priklausęs Boeing 747. 	Dmitry Petrov nuotr.

Lėktuvai sausame klimate gali būti saugomi metų metus. Prieš juos pažadinant reikia atlikti nuodugnią techninę apžiūrą, nes vabzdžiai ir paukščiai gali susikurti namus lėktuvo ertmėse, bet didelių problemų šios procedūros nesukelia. Tiesa, konkrečiai šis lėktuvas yra pakankamai senas – savo darbą jis pradėjo dar 2001 metais su „Singapore Airlines“.


Šaltinis: