FTB, Iždo departamentas ir Valstybės departamentas paskelbė bendrą konsultacinį pranešimą, kuriame teigiama, kad Šiaurės Korėjos informacinių technologijų darbuotojai, ieškodami darbo, apsimeta Kinijos, Pietų Korėjos, Japonijos, Rytų Europos ir JAV piliečiais.

Šiaurės korėjiečiai „siekia sudaryti laisvai samdomų darbuotojų sutartis su darbdaviais turtingesnėse šalyse, įskaitant Šiaurės Ameriką, Europą ir Rytų Aziją“, sakoma jų pranešime.

Kartais jie susitaria su kitais asmenimis, kurie nėra iš Šiaurės Korėjos ir kurie veikia kaip tarpininkai, padedantys suorganizuoti ir sudaryti sutartis su Šiaurės Korėjos darbuotojais.

Šiaurės Korėjos vadovai „naudojasi savo išorės darbuotojais programinei įrangai pirkti ir bendrauti su klientais tokiose situacijose, kurios kitu atveju galėtų juos demaskuoti“, teigiama pranešime.

Ši gudrybė padeda bendrovėms apeiti dideles sankcijas, taikomas Pchenjanui dėl jo branduolinių ginklų programos, ir įsigyti prekių bei paslaugų iš užsienio.

Konsultacijoje teigiama, kad dauguma slaptų darbo paieškų yra skirtos užsidirbti užsienio valiutos arba gauti prieigą prie virtualių valiutų rinkų, tačiau kai kurie darbuotojai padeda Pchenjano vyriausybės remiamoms įsilaužimo operacijoms.

Tokie darbuotojai taip pat „gali pavogti JAV ar tarptautinių bankų klientų sąskaitų informaciją, kad patvirtintų savo tapatybę laisvai samdomų darbuotojų platformose, mokėjimo paslaugų teikėjams ir bendrovėms, įdarbinančioms“ sutartininkus, sakoma pranešime.

Šiaurės korėjiečių samdymas „kelia daug pavojų, pradedant intelektinės nuosavybės, duomenų ir lėšų vagystėmis, baigiant žala reputacijai ir teisinėmis pasekmėmis, įskaitant sankcijas, kurias taiko JAV ir Jungtinių Tautų institucijos“, teigiama konsultacijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją