„Šis ugnies kamuolys yra ypatingas, nes skriejo neįprastai lėtai ir užgeso jau pakankamai žemai atmosferoje. Tai požymiai, kad objektas galėjo išlikti nesudegęs“, – teigė Denisas Vida, Western Universiteto astronomijos mokslininkas.

Meteoro skrydis danguje užfiksuotas Western Southern Ontario Meteor Network vaizdo kamerų tinklu. Šis meteoro pasirodymas danguje sukūrė įspūdingą šou, kurį įamžino ne tik profesionalūs stebėtojai, bet ir mėgėjai astronomai.

Meteoritas. Miguel Preciado/Rob Wilcock asociatyvi nuotr.

Mokslininkai iš Western university ir Karališkojo Ontarijo muziejaus prašo vietos gyventojų atkreipti dėmesį į įtartinus akmenėlius zonoje, kur galėjo nukristi meteoritas ar jo likiučiai.

Meteoritai įprastai yra tamsios spalvos, raštuoto paviršiaus ir pakankamai sunkūs. Mokslininkai teigia, kad radus meteoritą, jį galima laikyti plastikiniame maišelyje ar aliuminio plėvelėje – pats meteoritas jokio pavojaus žmogui nekelia, tačiau vertėtų jį laikyt apsaugotą tam, kad mokslininkai jį galėtų tyrinėti kuo mažiau pakitusį.

Meteoritas. Miguel Preciado/Rob Wilcock asociatyvi nuotr.

„Meteoritai yra labai svarbūs mokslo objektai tyrėjams, mat jie padeda suprastai mūsų Saulės sistemos formavimąsi ir evoliuciją“, – tikino D. Vida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją