„Paruošėme balioną ir ant padėklo su „GoPro“ kamera uždėjome kebabą. Esame pasirengę pradėti. Pritvirtinsime Turkijos vėliavą ir pradėsime skrydį“, – teigė jutuberis Emre Gul.

Kebabas skrido į kosmosą.

Dėžutėje įmontuotas sekimo prietaisas ir kamera, kad komanda galėtų sekti kebabo skrydį. Prie didelio helio baliono pritvirtinta dėžutė ir kebabas pakilo į Žemės atmosferą iš pietų Turkijoje esančio Adanos miesto.

Po trijų valandų skrydžio 35–40 km aukštyje kebabą skraidinęs balionas susprogo ir nukrito į jūrą prie Turkijos pakrantės, Chatajaus provincijoje – už maždaug 121 km nuo paleidimo vietos. Kebabas po trumpo skrydžio buvo rastas vandenyje beveik nepažeistas.

Kebabas skrido į kosmosą.

Y. Aydinas teigė tikintis, kad galės pristatyti kebabus visame pasaulyje, skelbia vietos žiniasklaida. Jungtinės Tautos balandžio 12-ąją paskelbė Tarptautine aviacijos ir kosmonautikos diena, pagerbiant sovietų kosmonautą Jurijų Gagariną, kuris 1961-ųjų balandžio 12-ąją tapo pirmuoju į kosmosą pakilusiu žmogumi.

Kebabas skrido į kosmosą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją