Ekspedicijos „Endurance22 Expedition“, skirtos rasti 1915 metais nuskendusį laivą, ėmėsi turinio platforma „History Hit“ kartu su žiniasklaidos tinklu „Little Dot Studios“; ekspertams teko leistis net į 3008 metrų gylį, kur laivo liekanos ir buvo rastos.

Šiuo metu laivas „Endurance“ pagal Antarktidos sutartį saugomas kaip istorinė vieta ir monumentas.
Ekspedicijos komanda, kurią sudarė archeologai, mokslininkai ir filmavimo komanda, iš Keiptauno Pietų Afrikoje į paieškų misiją leidosi tyrimų ir logistikos laivu „S.A. Agulhas II“.

Vienas iš ekspedicijos vadovų Mensunas Boundas sako, kad komanda „be proto džiaugiasi misijos sėkme ir galimybe įamžinti „Endurance“: „Kol kas tai geriausiai išlikusios medinio laivo liekanos, kiek esu matęs. Laivas taisyklingai guli jūros dugne, nepažeistas, išsilaikęs tiesiog puikiai. Netgi galima įžvelgti užrašą „Endurance“.

Ekspedicijos mokslo vadovas, mokslo daktaras Johnas Shearsas sako, kad ekspedicija „pateks į istoriją kaip „Endurance“ radybos, kaip sėkminga vienos iš sudėtingiausių paieškų operacijų baigtis“.

Mokslininkai aptiko legendinio laivo „Endurance“ liekanas. Falklands Maritime Heritage Trust

Kaip tikina ekspedicijos povandeninių projektų vadovas Nico Vincentas, tai buvo pats sudėtingiausias projektas jo karjeroje ir pagerino net kelis pasaulio rekordus.

Mokslininkai aptiko legendinio laivo „Endurance“ liekanas. Falklands Maritime Heritage Trust
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją