Oficiali Ukrainos meteorologijos tarnyba negali vykdysi savo funkcijų jau keturias dienas. Todėl žinia apie artėjantį iššūkį perspėja pasaulio meteorologai.

„Stingdantis vėjas iš Rytų, kartu su arktinio šalčio mase sudarys itin atšiaurias sąlygas – tikėtina, kad juntamoji temperatūra nukris iki -20 laipsnių Celsijaus“, – praneša S. Duncanas.

Šaltis Ukrainos rytuose gali būti nepakeliamas.

Skaičiuojama, kad šalčiausia naktis bus iš trečiadienio į ketvirtadienį. Taip pat tikėtinas ir sniegas, tačiau jis nebus didelis. Vis dėlto didžiausia grėsmė – veriantis šaltis.

„Šis laikas bus tiesiog draskantis širdį. Juk tarnybos pranešė, kad 650 tūkst. gyventojų neturi elektros, o apie 130 tūkst. – be dujų (šildymo)“, – rašė S. Duncanas.

Tikėtina, kad po nesibaigiančių žmogžudiškų Rusijos armijos atakų be šildymo, elektros ir vandens yra gerokai daugiau Ukrainos gyventojų.

Šaltis Ukrainos rytuose gali būti nepakeliamas.

Remiantis orų progrnozių portalu weather.com, šiaurės rytinėje ir rytinėje Ukrainos dalyse savaitės viduryje oro temperatūra naktimis nukris iki -15 laipsnių šalčio. Tačiau juntamoji oro temperatūra bus gerokai žemesnė dėl stingančio vėjo iš Rytų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)