Omikron COVID-19 atmaina stipriai padidino užsikrėtimų skaičių visame pasaulyje. Statistika sparčiai blogėja, nors ši atmaina ir nesukelia tokios sunkios ligos kaip ankstesnės. Billas Gatesas „Twitter“ tinkle pavadino Omikron atmainos plitimą blogiausiu pandemijos etapu.

Billas Gatesas pasisakė, ką mano apie COVID-19 pandemiją ir kokia bus ateitis.

Bendraudamas su visuomenės sveikatos eksperte profesore Devi Sridhar B. Gatesas pakartojo savo nuomonę, kad pandemija gali baigtis 2022 metais, jei tik imsimės tinkamų priemonių. Tos priemonės, žinoma, yra vakcinos, bet ne tos, kurias turime.

B. Gatesas teigia, kad dabar naudojamos COVID-19 vakcinos mažina sunkių atvejų ir mirčių skaičių labai gerai, bet jos vis tiek leidžia ligai plisti. Be to, dabartinės vakcinos turi pakankamai trumpą veikimą. B. Gatesas teigia, kad mums reikalingos vakcinos, kurios veiktų daug metų ir užkirstų kelią infekcijai. B. Gatesas taip pat pagyrė Australiją, kuri vykdė greitą testavimą. Galiausiai, B. Gatesas pakartojo savo nusistatymą, kad pasaulis, įskaitant ir svarbiausias sveikatos organizacijas, nebuvo pasiruošęs pandemijai.

Billas Gatesas pasisakė, ką mano apie COVID-19 pandemiją ir kokia bus ateitis.

B. Gatesas taip pat sulaukė klausimo, kada ir kaip pandemija baigsis. Jo nuomone, tai įvyks visai greitai. Kai per šalį nusirita Omikron banga, pasak B. Gateso, COVID-19 likusią metų dalį gali būti laikomas į gripą panašia liga. Tai suteiks galimybę atsikvėpti. B. Gateso nuomone, greičiau už Omikron plintanti atmaina vėliau yra mažai tikėtina.

Tai esame ant paskutinio kalnelio, už kurio COVID-19 baigsis? Na, ne. Tiesiog Omikron plinta taip greitai, kad netyčia suteiks didelei visuomenės daliai imunitetą. O tuomet seks reguliaraus skiepijimosi laikotarpis, nebent bus sukurta vakcina, kuri veiks ilgesnį laiką. „Pfizer“ vadovas teigia, kad kovą bus paruošta vakcina specialiai Omikron atmainai. Jei vienu metu imunitetą pasieks daugiau žmonių (tiek persirgdami, tiek pasiskiepydami), tikėtina, kad virusui nebebus kur plisti.

Billas Gatesas pasisakė, ką mano apie COVID-19 pandemiją ir kokia bus ateitis.

Šaltiniai:

Dalintis
Nuomonės