„Blue Origin“ šiandien paskelbė gruodžio 9-ąją įvyksiančios [„New Shepard“] misijos NS-19 įgulos sudėtį. Ją sudarys du garbės svečiai ir keturi susimokėję klientai“, – sakoma bendrovės tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pasak „Blue Origin“, skrydžio svečiais taps vienas iš televizijos laidos „Good Morning America“ vedėjų Michaelas Strahanas ir pirmojo į kosmosą pakilusio JAV astronauto Alano Shephardo vyriausia duktė Laura Shepard Churchley.

Be to, kaip kosmoso turistai skris kosmoso pramonės vadybininkas ir filantropas Dylanas Tayloras, investuotojas Evanas Dickas, konsultacinės bendrovės „Bess Ventures“ įkūrėjas Lane'as Bessas ir jo sūnus Cameronas Bessas. Lane'as ir Cameronas Bessai taps pirmąja į kosmosą pakilusia tėvo ir vaiko pora.

„Blue Origin“, vadovaujamai milijardieriaus Jeffo Bezoso, šis komercinis skrydis bus trečias, bet šeši žmonės įgulą sudarys pirmąkart. Raketa 10 minučių skrydžiui startuos iš aikštelės Vakarų Teksase.

Bendrovė neatskleidžia, kiek bilietas į kosmosą kainuoja mokiems klientams.

Erdvėlaivio keleiviai patirs 3–4 nesvarumo minutes, kol jų kapsulė išskleis parašiutus ir nusileis dykumoje. Toks skrydis trunka penkiomis minutėmis trumpiau negu 1961 metais įvykusi Alano Shepardo misija erdvėlaiviu „Mercury“.

Ankstesniuose „Blue Shephard“ skrydžiuose anksčiau šiais metais dalyvavo J. Bezosas, taip pat įkūręs elektroninės prekybos milžinę „Amazon“, ir mokslinės fantastikos sagos „Žvaigždžių kelias“ žvaigždė Williamas Shatneris.

Per vėliausią „New Shepard“ skrydį spalio 13 dieną, trukusį apie 11 minučių, erdvėlaivis buvo pakilęs į apytikriai 105 km aukštį.

Daugkartinio naudojimo sistema „New Shepard“, skirta kosminio turizmo skrydžiams kiek aukščiau kosmoso ribos, yra sudaryta iš 18 metrų aukščio vienos pakopos nešančiosios raketos ir šešiavietės kosminės kapsulės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)