Anot jo, lapkričio pradžioje įvykęs Saulės plazmos pliūpsnis sudarė galimybę susiformuoti milžiniškai šiaurės pašvaistei. „Tai yra didžiausios šiaurės pašvaistės, kurias dabartinės Tarptautinės kosminės stoties misijos nariai yra matę“, – teigė T. Pesquet.

T. Pesquet užfiksavo įspūdingas šiaurės pašvaistes.

Europos kosmoso agentūros atstovas, astronautas T. Pesquet paaiškino, kad šiaurės pašvaistės užfiksuotos per patį jų centrą, virš Šiaurės Amerikos ir Kanados teritorijų. Anot jo, kai šiaurės pašvaiščių spinduliai buvo net aukštesni nei TKS skrydžio orbita, o visa pašvaistė raibuliavo didžiulėmis bangomis.


Primename, kad spalio pabagioje – lapkričio pradžioje JAV Nacionalinės okeanų ir atmosferos tyrimų agentūra (NOAA) pranešė, kad Žemę pasiekė geomagnetinė audra. NOAA duomemenimis, Saulės plazmos pliūpsnio sukelta geomagnetinė audra bus G3 kategorijos, t.y. stipri geomagnetinė audra.

T. Pesquet užfiksavo įspūdingas šiaurės pašvaistes.

Geomagnetinės audros metu gali sutrikti palydovinės navigacijos ir kitų komunikacijos technologijų veikla. Geomagnetinė audra sukuria ir įspūdingą reginį – šiaurės pašvaistę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)