JAV, Prancūzijos ir Japonijos astronautai Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turėjo palikti sekmadienį, o pirmadienio rytą jų kapsulė turėjo nusileisti ant vandens Meksikos įlankoje. Tačiau dėl saugumo normas viršijančio vėjo stiprumo „SpaceX“ atidėjo jų išvykimą iš TKS iki pirmadienio popietės. Į Žemę pusmetį kosmose dirbę astronautai turėtų sugrįžti antradienio naktį.

Gera žinia ta, kad astronautų kelionė namo dabar truks aštuonias valandas – perpus trumpiau nei anksčiau. Jų kapsulėje esantis tualetas yra sugedęs, tad ketvertui skrendant namo teks naudotis sauskelnėmis.

„SpaceX“ planuoja grįžtančius astronautus pakeisiančią įgulą į TKS išsiųsti anksčiausiai trečiadienio vakarą. Šis skrydis taip pat buvo atidėtas dėl blogų oro sąlygų ir vieno iš ekipažo narių sveikatos problemos. Ši problema, apibūdinama tik kaip nedidelis sveikatos sutrikimas, iki starto turėtų būti išspręsta, nurodė pareigūnai.

Praėjusią savaitę „SpaceX“ ir NASA sukeitė paleidimą ir nusileidimą dėl prastėjančių oro sąlygų ir artėjančio dabar kosmose esančios kapsulės sugrįžimo termino. „SpaceX“ kapsulės yra sertifikuotos daugiausia 210 dienų darbui orbitoje, o dabartinė ten yra jau beveik 200 dienų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)