Taip, nuotraukoje užfiksuotas padaras ir jo dantys – tikri, rašo livescience.com. Ši žuvis vadinama avingalviu karosu (Archosargus probatocephalus) ir dažnai aptinkama Atlanto vandenyno pakrantėje: nuo Niujorko iki Brazilijos.

Brukline yra netgi jos vardu pavadinta įlanka (angl. „Sheepshead Bay“). Avingalviai karosai užauga iki 91 centimetro ilgio. Jų racioną sudaro austrės, moliuskai, vėžiagyviai ir truputis augalų.

 Ši žuvis vadinama avingalviu karosu (Archosargus probatocephalus). Jennette's Pier/dnr.maryland.gov nuotr.

Kaip ir žmonės, avingalviai karosai yra visaėdžiai ir turi bukus dantis maistui kramtyti. Visiškai suaugusio avingalvio karoso viršutiniame žandikaulyje paprastai būna trys krūminių dantų eilės, apatiniame žandikaulyje – dvi.

Bet labiausiai žmonių dantis primena priekiniai dantys. Juos netgi dengia emalio sluoksnis.

Dantų daugėja žuviai augant ir pamažu pereinant nuo minkštesnio prie kietesnio maisto. Šioje nuotraukoje matyti dvi apatiniame žandikaulyje dygstančių krūminių dantų eilės. Ar dantytieji avingalviai karosai kelia pavojų žmonėms?

 Ši žuvis vadinama avingalviu karosu (Archosargus probatocephalus). Jennette's Pier/dnr.maryland.gov nuotr.

Anot Kalifornijos valstijos mokslų akademijos kolekcijų prižiūrėtojo Davido Catania, greičiausiai ne.

„Nebijočiau maudytis vandenyse, kur paplitusios šios žuvys, – sakė jis. – Avingalviai karosai yra nepavojingi, jeigu jų neerzinsi. Kadangi jų žuviena pasižymi geromis kulinarinėmis savybėmis, avingalviai karosai yra geidžiamas laimikis, tačiau sugauta žuvis gali įkąsti. Taip pat galima įsidurti į aštrų nugarinį peleką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)