Neliestuose kapavietės sarkofaguose gulėjo penkios ar šešios mumijos iš vėlyvojo XVIII dinastijos periodo, maždaug to paties laikmečio, kai gyveno Tutanchamonas. Tačiau archeologai dar neturėjo laiko ir galimybių jas identifikuoti, pridūrė mokslininkai.

XVIII dinastija Egiptą valdė 1567 - 1320 metais prieš mūsų erą, kai šalis pasiekė savo klestėjimo viršūnę.

Karalių slėnyje Pietų Egipte buvo aptikti daugumos šio laikmečio faraonų kapai, tačiau archeologai teigia, kad naujai atrastos mumijos gali ir nebūti valdovų kūnai.

"Šiame slėnyje yra daug ne valdovų kapų. Jos bet kokiu atveju nebūtų tokios vienintelės", - sakė archeologė, prašiusi neskelbti jos pavardės, nes penktadienį šioje vietovėje įvyks atskiras renginys žiniasklaidai.

"Archeologai į kapavietę dar nebuvo deramai įėję. Ji labai maža bei ankšta ir priklauso vėlyvajai XVIII dinastijai", - pridūrė ji.

Vyriausybės Aukščiausiosios istorinio paveldo tarybos pranešime teigiama, jog kapavietę rado JAV Memfio universiteto mokslininkų komanda.

Penki žmogaus kūno formos sarkofagai buvo su spalvotomis laidotuvių kaukėmis. Kapavietėje taip pat buvo daug didelių saugojimui skirtų indų, pažymima pranešime.

"Dėl nežinomų priežasčių jie buvo skubiai palaidoti mažame kape", - priduriama jame.

Kapavietė, esanti už penkių kilometrų nuo Tutanchamono kapo, buvo padengta darbininkų trobelių griuvėsiais iš artimesnės XIX dinastijos, teigiama pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją